Zhodnocení sezóny 2017

11.01.2018 18:22

 

 

Český pohár

Tento rok proběhlo devět turnajů poháru a do konečného pořadí se počítalo pět nejlepších výsledků. Hráči jsou rozděleni dle výkonnosti do skupin (A, B, C). Dlouhodobě působím ve skupině A. Hraje se bez rozdílu postižení a pohlaví. Zúčastnil jsem se všech devíti turnajů.

Podařilo se mi získat 7 medailí (2 zlaté, 1 stříbrnou, 4 bronzové). Díky tomu jsem v poháru skončil na pěkném druhém místě. 

 

 

MČR

Na MČR se hráči nominují podle výsledků v Českém poháru. MČR pro mě bylo také úspěšné.

Hrálo se několik soutěží. V jednotlivcích (dle postižení) hraji stejně jako na mezinárodních turnajích ve třídě 2 (postižení všech čtyř končetin a stability). Zde jsem získal zlato. Ve čtyřhrách a dvoučlenných družstvech jsem hrál s oddílovým kolegou Reném Taušem. Spolu jsme vybojovali z obou soutěží také zlato. V poslední soutěži Open bez rozdílu postižení jsem skončil na čtvrtém místě.

Z mistrovství jsem tedy přivezl ze čtyř možných titulů tři.

 

MČR KLUBŮ

Bohužel se nám (SKST LIBEREC) kvůli zdravotním problémům nedaří postavit tým (skládá se ze tří hráčů). Hostoval jsem tedy za Pardubice. Hráli se dvě soutěže, družstva a Open.

 V družstvech jsme došli až do finále, kde nás porazilo Brno. V Openu jsem prohrál až ve finále. Uhrál jsem tedy dvakrát stříbro.

 

 

MEZINÁRODNÍ TURNAJE

Mezinárodní turnaje bych rozdělil na dvě skupiny. Přípravné a hlavní, které jsou pořádány pod hlavičkou IPTTC (mez. Organizace).

Přípravné byli letos tři. Jedním z nich byla Středoevropská liga tradičně pořádaná v Hodoníně. Proběhla za rekordní účasti 36 hráčů z šesti zemí. Hrálo se bez rozdílu postižení. Došel jsem až do finále, kde jsem prohrál. Druhé místo v takové konkurenci je velkým úspěchem. V družstvech to pak bylo 7. místo. Dalším přípravným turnajem byl Turnaj Slovanů v Polsku. Tady jsem v jednotlivcích vybojoval zlato. Posledním přípravným byl turnaj, který je součástí soustředění v autokempu Buňkov. Turnaje se zúčastnili i hráči srbské reprezentace B. Opět se zadařilo, došel jsem do finále a vyhrál zlato.

 

 

Cílem účasti na hlavních mezinárodních turnajích byl zisk medaile na ME a nominace na MS 2018. Na každé akci se hrála soutěž jednotlivců a družstev. Vše probíhalo podle mezinárodní klasifikace, která rozděluje sportovce do skupin dle rozsahu postižení. Byl jsem celkem na čtyřech turnajích.

Itálie - Lignano: 2. místo jednotlivci, 3. místo družstva

Německo – Bayreuth: čtvrtfinále jednotlivci, 3. místo družstva

Česká republika – Ostrava: 2. místo jednotlivci, 2. místo družstva

 

Slovinsko – Laško – Mistrovství Evropy: 3. místo jednotlivci, 2. místo družstva

 

 

 

Odkaz na vyhlášení jednotlivců: Video

Odkaz na vyhlášení družstev: Video

Odkaz na zprávu o ME: Článek

 

Můj cíl byl v letošním roce splněn dokonce i překonán hlavně díky dvěma medailím z ME. Pro nominaci na MS jsou dány dvě podmínky. První je splnění účasti na čtyřech mezinárodních turnajích a druhá je nejhůře 15. místo na světovém žebříčku. Účast na turnajích jsem splnil, v žebříčku jsem na šestém místě. Příští rok se tedy vypravím na MS. 

 

 

Je třeba, abych poděkoval těm, bez kterých bych těchto úspěchů nedosáhl. Je to SKST Liberec, Český svaz tělesně postižených sportovců, NADAČNÍMU FONDU VEOLIA, Libereckému kraji, Statutárnímu městu Liberec v čele s primátorem Batthyánym, firmě KSM Castings, firmě Peter Legwood ČR dovozce italské obuvi a ortopedických vložek. V neposlední řadě paní Květě Vinklátové, panu Karlu Korytáři a dalším. Nesmím opomenout ani rodinu, která mi je velkou oporou a také hnacím motorem.

 

ODKAZY:

WEB: www.jirisuchanek.cz

VIDEO: youtube kanál

MEZINÁRODNÍ STATISTIKA: ipttc profil