Turnaj Slovanů

06.08.2019 15:07

 

 

Ve dnech 1- 4. srpna proběhl v polském Tarnobrzegu již XIII. ročník turnaje Slovanů. Turnaje se účastnily výpravy sportovců z České republiky, Slovenska, Srbska, Ukrajiny, Litvy, Ruska, Běloruska a Polska. Vyjímečně byl pozván také jeden hráč z Irska, který ve střední Evropě pobývá od června, trénuje s ostatními reprezentacemi.

 

 


Naše výprava byla šestičlenná, z toho čtyři hráči (Spoměnka Habětínková, Jiří Suchánek TT2, Ivo Melkus a Petr Svatoš oba v TT3) a dva doprovody (Michala Suchánková a František Habětínek), kteří se staraly, aby našim nic nechybělo.

 

 


Během prvního dne se za účasti devatenácti týmů odehrál turnaj dvoučlenných družstev. Nejprve se hrálo skupinovým systémem a následně K.O. pavoukem vždy k dosažení druhého bodu (čtyřhra, dvouhra, dvouhra). Do družstev jsem nastoupil s Petrem Svatošem. Spolu jsme došli až do semifinále. Bohužel v boji o finále nás porazila domácí dvojice Lis/Žilka. V dramatickém zápase o bronz proti srbskému týmu Ćirić/Stoiljković jsme hráli lépe a získali pro naši výpravu první medaili.

 

 

 

 

Výsledky čtyřher

1. Alena Kánová / Boris Trávníček | Slovensko
2. Rafał Lis / Krzysztof Žilka | Polsko
3. Jiří Suchánek / Petr Svatoš | Česká republika



Další dva turnajové dny se hrály dvouhry. Nejprve soutěž podle postižení (TT).

Já hraji v kategorii TT2. Za poslední dva ročníky držím zlatou příčku. Dle předpokladů jsem došel až do semifinále, po kterém mě po výhře s Polákem Jakimczukem čekal zápas opět o zlato. Stejně jako v předešlých ročnících mi byl soupeřem další Polák Czuper (2. ve světovým žebříčku). Bohužel jsem v zápase na soupeře nenašel „zbraň“ a zlato neobhájil (1:3). Bral jsem tedy stříbro. 

 

 

 

Kategorie TT 2

  1. Rafał Czuper | Polsko
  2. Jiří Suchánek | Česká republika
  3. Tomáš Jakimczuk | Polsko

 

 

V rámci dvouher se hrála také kategorie Open. Ta je zajímavá hlavně tím, že se hraje bez rozdílu postižení a pohlaví. Opět jsem došel až do semifinále. Před tím mě ale čekal Petr Svatoš a bylo opravdu na co koukat, ale nakonec prohrál 2:3. V cestě do finále mi stál slovenský reprezentant Boris Trávníček. Sice začínal hrát u nás, ale bohužel dostal nabídku ze Slovenska a té využil. Byl to velmi vyrovnaný zápas a jeden druhému neodpustil ani bod. Lépe ze zápasu vyvázl Boris (3:2). Hrál jsem tedy o stříbro. V překvapivě hladkém souboji jsem porazil Poláka Czerwińského a bral svou třetí medaili z turnaje.

 

 

 

Open

  1. Colin Judge | Irsko
  2. Boris Travnicek | Slovensko
  3. Jiří Suchanek | Česká republika