Zhodnocení roku 2021

11.01.2022 13:03

PŘEHLED VÝSLEDKŮ 2021

 

 

Český pohár vozíčkářů:

Hodonín                        2. místo 

Plzeň                             3. místo

Pardubice                     TOKIO

Cheb                             TOKIO

Žďár nad Sázavou       4. místo

Ostrava                        2. místo

Praha                           1. místo

Jilemnice                      3. místo

Brno                             3. místo

 

Konečné pořadí v Českém poháru: 3. místo

Český pohár je soutěž, která se hraje od dubna do listopadu. V letošním roce proběhlo devět kol a do konečného pořadí se počítá pět nejlepších výsledků. Hraje se bez rozdílu postižení (TT1 nejvíce postižení – TT5 nejméně) a pohlaví. Dlouhodobě se držím ve skupině A mezi nejlepšími. Ze sedmi možných jsem získal šest medailí.

 

 

MČR:

jednotlivci                                           1. místo

open-bez rozdílu postižení                 2. místo

čtyřhra                                                1. místo

dvoučlenná družstva                          1. místo

 

 

 

MČR klubů

tříčlenná družstva                               2. místo

open – bez rozdílu postižení     2. místo
 

Světové poháry

Czech open    jednotlivci TT2         3. místo                         

                         družstva TT2          2. místo

 

V letošním roce jsem se zúčastnil z důvodu „covid opatření“ pouze jednoho světového poháru. Ostatní, které měli být před paralympijskými hrami byly zrušeny. Hlavním důvodem byla obava z přísných opatření a finanční náročnost na dodržení pravidel požadovaných po organizátorech.

 

Letní paralympijské hry Tokio 2020

Jednotlivci TT2                              5. místo

Družstva TT3                                  3. místo

 

 

Konečné pořadí ve světovém žebříčku: 10. místo

Odkaz na profil světové statistiky: https://stats.ipttc.org/en/profiles/2922?resource_id=2922&with_medals=1

 

 

 

Letošní rok jsem cílil hlavně na co nejlepší umístění na paralympiádě. Jako jediný z České republiky jsem se nominoval do Tokia přímo ze světového žebříčku. Věděl jsem tedy již od března 2020, že se zúčastním své třetí paralympiády a po odložení z 2020 na 2021 bylo jasné, že mám dost času na kvalitní přípravu. Trénovat se mi dařilo, ale horší to bylo s konfrontací s hráči, kteří v Japonsku nastoupili. Ve stolním tenise je důležitý samozřejmě trénink, ale velmi důležitá jsou také utkání proti soupeřům světové úrovně. Je mnoho herních stylů, každý hráč má jinak rychlou a točivou pálku. Některé pálky například obrací, nebo ruší rotace a pokud na jejich herní projev není soupeř zvyklý, jen těžko tvoří a diktuje hru.  To mi v přípravě velmi chybělo. Od března 2020 do srpna 2021 jsem odehrál pouze jeden turnaj na světové úrovni, a to je málo.

Proto si velmi cením „tokijské“ bronzové medaile. Na podmínky, ve kterých jsem se připravoval je to velký úspěch. Jsem ale také spokojený s umístěním v jednotlivcích. Na páté místo jsem se dostal přes několikanásobného medailistu z paralympijských her, MS a ME a bývalou světovou jedničku. V boji o medaili mě zastavil až druhý hráč světa.

Kromě letošních medailí jsem byl také vyhlášen například Nejúspěšnějším sportovcem roku v Libereckém kraji a obdržel jsem také ocenění v anketě Duhové křídlo za mimořádnou činnost ve prospěch osob se zdravotním postižením.

 

 

 

Se svým celkovým výkonem v tomto roce jsem spokojen a těším se na další. V sezóně 2022 bude nejdůležitějším turnajem mistrovství světa, na kterém budu obhajovat bronzovou medaili. Tu jsem získal na posledním mistrovství v roce 2018 ve Slovinsku. Mistrovství světa máme každé čtyři roky, a tak se v mém případě dá hovořit téměř o další paralympiádě.

 

Věřím, že budu i nadále podávat výkony, rovnající se světové špičce.

 

Děkuji za zvážení mé podpory.

jirisuchanek@jirisuchanek.cz