Dvakrát bronz ze Slovinska

09.05.2016 19:50

 

Ve dnech 3. - 8. 5. se uskutečnil turnaj Slovenia Open 2016.
Cesta proběhla bez větších problémů. Společnost mi dělal Petr Svatoš, se kterým jsem ve Slovinsku hrál také družstva. Přinesla pouze jedno v podstatě milé zpestření. Špatně jsem pochopil navigaci ocitli u rybníka. Jelikož ale máme oba zálibu v rybaření, nebyla zajížďka 20 km nijak bolestivá. Ocenili jsme krásný pohled na blýskající se hladinu, který doprovázela chuť řízků a kyselých okurek. Po malém občerstvení jsme vyrazili dále.

 

Hned po ubytování v krásném hotelu Thermana park Laško přišlo tolikočekávané a porovnání těla po devíti hodinové cestě autem.

 

 

Po zaslouženém odpočinku jsme se s Petrem vydali na hodinový trénink do hlavní haly. Poté proběhl meeting kde jsme se dozvěděli naše rozlosování do základních skupin.

 

 

Základní skupinou jsem prošel bez větších problémů a postoupil z prvního místa.

 


V prvním kole pavouka jsem narazil na zkušeného Francouze Bouryho. Porazil jsem ho a s výsledkem 3:0 postoupil do čtvrtfinále. Zde na mě v zápase o medaili čekal Slovák Revúcky. Vyhrál jsem 3:0 a medaile byla jistá. V zápase o postup do finále na mě čekal jako minulý rok Francouz Lamirault. Trošku jsem si hrál s myšlenkou, že by to mohlo dopadnout jako v loňském roce. V semifinále porazím Lamiraulta a pak možná vyhraju finále. Kdepak vítězství z loňska jsem neobhájil a prohrál 1:3.

 

 



V soutěži družstev jsme s Petrem nejprve porazili favorizované družstvo Brazílie v poměru 2:0 a pak ještě tým Slovinska rovněž v poměru 2:0. Tím jsme si zajistili postup rovnou do čtvrtfinále, kde narazili na tým Francie, který jsme porazili tým rovněž poměrem 2:0. Opět se konala medaile. Nicméně v semifinálových bojích již nebylo lehkých soupeřů a los nás poslal na dvojici z Číny. Zde jsme nekladli větší odpor. Prohráli jsme 0:2. I tak to pro nás byl velký úspěch.
 

     

 

                             

 

 

Statistika z turnaje: 

 
Další mezinárodní turnaj proběhne ve slovenské Bratislavě.